Föreningen

Järvsta är en by i utkanten av Gävle tätort. Byns ängs- och åkerområden kallas för Järvstaängarna. Året var 1985 när Järvstaängarnas koloniförening bildades på norra delen av Järvstaängarna, mellan Sörby Urfjäll och Upplandsleden. Första året på kolonin präglades av stugbyggen och trädgårdsanläggningar. En gammal lada som än idag står på ursprunglig plats rustades upp och används nu som föreningshus. Totalt finns 66 stugor på koloniområdet samt 25 odlingslotter, varav föreningen har två av dessa för odling av grödor som säljs under vårt ”Skördemarknad”. Järvstaängarnas koloniområde är således Gävles minsta område. 

Varje år sker en rad olika aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Ibland bjuds också allmänheten in när det är öppet hus eller gårdsloppis! Se ”Kalender” för sommarens aktiviteter!

I dag är området uppvuxet och inspirationen spirar medan man vandrar längs med Solrosrundan, Ringblomsvägen, Tulpanvägen eller Smörblomsvägen. Genom området går en populär cykelväg (Syrénvägen) som förbinder Sörby Urfjäll med Upplandsleden. 

Vi är en del av:
Skärmavbild 2014-06-01 kl. 21.08.24