Vanliga frågor

– Vad kostar en kolonistuga?

Svar: Ägaren till stugan bestämmer till vilket pris stugan säljs. Skicket på trädgården och stugan (t.ex. om el och vatten är indraget) avgör ofta prisbilden. Ett riktpris är därför väldigt svårt att ge. 

– Är det någon form av kösystem till stugorna och odlingslotterna?

Svar: Till stugorna är det ingen kö utan stuglotterna säljs via t.ex. blocket, tidningsannonser etc. Odlingslotterna har separat kö. Kontakta  May som ansvarar för att fördela odlingslotterna.

– Äger jag min stugtomt?

Svar: Nej, marken arrenderas via föreningen av Gävle kommun.

– Är det någon form av avgifter till föreningen?

Svar: Ja. Man betalar en avgift två gånger per år till föreningen. För stugtomter är det i dagsläget 1900 x 2 som betalas in. Detta täcker kostnader för vatten, sophämtning etc. Utöver detta tillkommer avgift som ny medlem vilket betalas i samband med köp av stuga/tillträde odlingslott.

– Vad förväntas av mig som medlem i föreningen?

Svar: Som medlem i föreningen förväntas du att efter förmåga bidra till föreningens gemensamma sysslor och arbeten. Du förväntas även betala in medlemsavgiften i rätt tid samt följa de gemensamma ordningsregler som finns på området.
Exempel på gemensamma arbeten är: Skötsel av våra gemensamma byggnader, toalettstädning en vecka var tredje år, bakning, delta på evenemang för allmänheten, styrelsearbete, öppet hus, sköta våra gemensamma odlingslotter, gräsklippning av gemensamma ytor etc. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.